Ilgai nesupratau kame reikalas.Santuokoj esame 5m. ir tik prieš pora metų pradėjau pastebėti, kad vyras gan egoistiškas ir visad jam labiau rūpi jo reikalai - pradedant ūkiniais darbais ir baigiant jo emociniais bei fiziniais poreikiais. Ilgainiui pradėjau jaustis išnaudojama, o mano prašymai, mano poreikiai ir norai taip ir likdavo neišgirsti. Pradėjau viduje kaupti pykti ir elgtis pasyviai agresyviai,viduje nekenčiau jo, o kai bandydavau kalbėtis,jis būdavo nepatenkintas ir sakydavo kad kalbu nesąmones, ne vietoj ir ne laiku. Ryte ne laikas nes tik pabudęs, vakare ne laikas nes prieš miegą, dienos metu ne laikas, nes likę darbų ir susinervinus sunku dirbti,savaitgalį ne laikas nes sugadinu gerą nuotaiką ir laiką. Ilgai kaltinau save - klausdavau savęs dėl ko aš blogai jaučiuosi šioj santuokoj? Kas su manim negerai? Gal aš nemoku pasitikėti, gal aš dramų karalienė, gal aš isterikė,ligonė? O su juo juk viskas gerai. Ir išties jis neturi žalingų įpročių,laiką leidžiam kartu,tikiu ištikimybe jo, darbštus,protingas,linksmas. Ir tik neseniai man toptelėjo perskaityti knygą “Narcizas tavo gyvenime”. Supratau kame reikalas. Viskas atsistojo į savo vietas. Vaizdas pasidarė aiškiau nei aiškus. Štai iš kur tas egoistiškumas, empatijos trūkumas,žiūrėjimas pirmiausia savęs ir vengimas kalbėtis apie nemalonius dalykus,bei savęs iškėlimas ir kito nuvertinimas. Labai liūdna, jog rašo, kad narcizai nesikeičia.Vienintėlis kelias - nuolat brėžti ribas ir rūpintis savimi,nes jie linkę jas peržengti ir rėplioti. Sunku atstovėti save, nes narcizai moka manipuliuoti,sukelti kaltės jausmą, moka paimti valdžią. Visus tuos metus bandžiau būti gera,prisitaikanti ir nuolaidžiaujanti.Pratrūkdavau tik tuomet kai nebetilpdavo viduje pyktis nuoskaudos ir liūdesys. Tada trumpai pakovodavau,bet likdavau ligone. Nenoriu skirtis. Myliu jį.Jis nėra blogas žmogus ir ne kaltas kad yra koks yra,bet jaučiu kad nebus lengva. Tik pavargau pykti ir nekęsti. Noriu tą energiją nukreipti rūpinimuisi savimi.Taip pat užsisakiau knygą “Žmonos maldų galia”. Tikiu Dievą,jis daro stebuklus,ir maldos daro stebuklus.