Laba diena, pirmiausia noriu išsikalbėti, nuo to kažkiek pagerės, antra pasiūlymų, kur dar papildomai kreiptis ar išgirsti panašių istorijų.
Šiuo metu laukiuosi antro vaiko, tuoj bus 10 sav. Gyvename labai gerai, pasiturinčiai, planuojame sklypą pirkti ir patys namą statytis, mano vyras labai gerai uždirba. Yra programuotojas ir dirba iš namų.
Nemačiau, supratau tai tik vėliau, kaip pasikeičiau ir jau gyvenom kartu, atsisakiau bendravimo su praktiškai visais draugais, nes jie durni, Ale netinka man su jais bendrauti, kažkas parūko žoles irgi netinka. Nors pats žoles parūkytų, jei kas draugu kompanijoj pasiulytu… pasikeitė drabužiu stilius, makiažas, negalėdavau pati sau rūbų nusipirkti, nes jam nepatinka ir tai pabrėždavo. Už klaidas, jo klaidas, budavo tokie pykčiai, kokia aš dūra ir pan. Nupirkau ne jogurtą - pinigus išmeciau, nesvarbu, kad tai mano pinigai. Nupirko dovanų man paltą, tad kiekvieno pykčio metu visada tai prikisa, va koks jis geras vyras, man perka dovanas, kai pats sau galėjo nusipirkti. Kaip man pasiseke, kad aš tokį vyrą turiu. Ir daugybe kitu dalyku, kuriuos dabar net sunku įvardyti ir aprašyti. Man cia panašu į tironija. Net nesuprantu kaip aš net iki šiolei esu įsitempusi ir bijau padaryti klaidų, nes bus vėl didžiausia tirada, kokia aš nevykėlė, eik žudykis, kas tave priims, kur tu esi, koks aš geras vyras ir t.t. Turiu kažkiek aukos sindromo, augau panašiai psichologiškai smurtaujančioje šeimoje.
Pirmo nėštumo metu buvo tokios pačios, plius minus panašios bėdos. Tironija, sugalvotos nesąmonės kaip turėčiau elgtis būdama nėščia: nestovėti prie orkaites, kai ji įjungta, kad nepūstų karstas oras į pilvą ir kiti.
Antras nėštumas, vaikui 1,2 mėn. Tik pamačius teigiama, neleido net vaiko kilnoti, kad tik nėštumui nepakenkti, maistą negaminau, uzsisakinejom, jokių namų tvarkymu. Pas gydytojus tik privačiai, papildomai progesteronas, nu žodžiu pasaka. Rūpinasi, viskas tobula. Nėštumas kitoks nei pirmas, turiu pykinimą, nuovargį, silpnumą, aukšta pulsa. Jis nesupranta, kaip aš nieko nedarydama galiu jaustis pavargusi. Turiu susitaikyti, nesvarbu kad vaiką naktį dar mp maitinu ir jis keliasi kad 1-2 val, tai nelabai ir naktį būnu pailsėjusi.
Taurę pripildė šiandienos įvykis: naktį blogai miegojau, nemiga, dažnas maitinimas krūtimi, tačiau visai geros nuotaikos buvau. Tik atėjus į svetaine su vaiku, prasidejo - ne taip uzdariau ir laikėsi kondesatas, paskui smirdi ir gali pūti, geriu kava su kofeino ( gyd rekomendavo dėl žemos spaudimo gerti, ir susilygintu su aukštu pulsu), ir uzsakiau 1,5 litro vandeni, o ne 2 litro. Mane tai suerzino. As nėščia, pasikarščiavau, Tai pasakiau, kad mane puoli nuo pat ryto, buvo toks gražus rytas, o tu taip kalbi. Buvo daug jo kalbos, pagrindine - tu sugadinai man visa diena ir tavo atsiprašymas žodžiais neužtenka. Pagal ji ant ant kojų turiu šliaužioti, ir žinoma nepamirškim, kiek aš daug ariu, koks aš vyras geras, o tu dura, debile ir t.t. Viskas pasibaigė tuo, kad aš besmegene, vos negavau i galva, už mano dabar kiekviena klaida gausiu i galva, visus pinigus pervesti jam. Kad gautumem daugiau pinigu, jis vpa, aš Ale įdarbinta, bet jis dirba vietoj manęs, tad tai jo uždirbti pinigai, taciau aš i jokius pinigus nepredentuoju🙂
Jaučiuosi nesaugi, bijau jo smurto. Noriu skirtis, tačiau bijau jo. Gal kas žino:
- Jei smurto metu, policijai išvežus ir paskyrus kardomąja,kur jis eitų, jei butas jo vardu, ikivedybinė sutartis, o mes su vaiku ten prirašyti?
- Ar įrašinėjami pokalbiai tel, turi kokia teisine reikšmę, kaip pvz jis įžeidinė, kalba su manimi?
- Pasiimu vaiką ir išeinu kitur gyventi, ar vaiką turėtų teise jį atimti, nes jis vpa, o as dirbu?
- Nesmerkit, noriu nutraukti nėštumą, kitaip dar labiau įklimpsiu, ar turint siuntimą padaro nemokamai Vilniuje viešoje įstaigoje?