Sveikos. Yra tokia situacija. Su vyru susipažinom kai studijavau 4 kurse, po to sekė 2 gimę vaikai, todėl pirmąjį savo darbą dirbti pradėjau būdama beveik 30 metų ir sėkmingai dirbu jau beveik metus laiko. Atrodytų viskas gerai, bet pati nesuprantu kas man darosi. Vos gavus atlyginimą viduje įsijungia kažkoks nenugalimas, nevaldomas instinkas lėkti "šopintis'. Lekiu į prekybos centrą ir perku praktiškai viską iš eilės, daugiausia batus. Perku tol, kol sąskaitoje nebelieka pinigų. Tik kai terminalas parodo, kad sąskaitos likutis nepakankamas atsikvošėju, Kitą dieną labai pykstu ant savęs, jaučiuosi iššvaisčiusi pinigus. Vyras vienas iš savo atlyginimo moka paskolas, lizingus, komunalinius, vaikų darželius, burelius, perka maistą ir t.t. Turėjom pokalbį su vyru ir jis sakė, kad jsi nebegali visko pirkti vienas, padidėjo EURIBOr ir tt. Iškėlė man ultimatumą, kad savo atlyginimą pervesčiau jam, o man paliks pinigų tik smulkioms išlaidoms. Ar jis turi teisę taip elgtis? Ar galėčiau tai traktuoti kaip finansinį smurtą?