Sveiki,
Sunku pradeti rasyti ir teisingai sudelioti mintis.
Gyvenu ne Lietuvoje , isvykau ,nes vyras dirbo ten ir nusprendem ,kad taip bus geriau. As turiu sunu ,mano vyrui niekada nebuvo dziaugsmu ir kuo toliau ejo laikas tuo daugiau pradejo kliuti viskas kas susije su sunum. Vyras izeidinedavo sunu ,as netyledavau ,kildavo dideli gincai. Buvo atvejas kai ,net siule savo draugui uz pinigus permiegot su manim. Ryte pasiteisino,kad tai kaltas alkoholis.Kai noredavau pirktis bilietus atgal i Lietuva atimdavo telef.,kompiuteri ,paslepdavo prisijungimo kodus .Zinodamas silpnas vietas jis atsiprasydavo ,as tikedama atleisdavau. Niekada niekam nepasakodavau,kas pas mus vyksta.Po kurio laiko susiradau darba ir mes persikeleme gyventi i kita miesta ir issinuomavome buta,nes pries tai gyvenome kartu su dar viena seima (kartu nuomavomes nama).Palaipsniui viskas pradejo blogeti,todel ,kad nebebuvo pasaliniu zmoniu ir jam nebereikejo valdytis,jei pareiksdavau savo nuomuone man buvo pasakoma " varyk lauk atgal i LT,tu atvaziavai pas mane, tu nieko neturi ,tu esi niekas,jei ne as tu neturetum nieko." Mes gyvename uz miesto 20 km. butinas automobilis,buvo kaledine darbuotoju vakariene isejau 18val.ir gryzau 21val. Jis pasake ,kad tai yra naktiniai valkatavimai ir jis to nepakels ir netoleruos.Ryte atime tvarkinga automobili ir liepie vaziuot su techniskai netvarkingu auto.Sakiau,kad as nebegaliu tylet ir kentet as pradesiu kalbet,jo atsakymas buvo iseisi lauk su pirmu pratartu zodziu. Zodziu kai viskas tapo blogai as kreipiausi pas sunu mokykloje, man buvo pasakyta ,kad kol vyras nenaudoja fizinio smurto niekas nieko nedaro ,o be to yra moteru ir vaiku kuriu situacijos blogesnes(tai buvo mokytojos padejos zodziai).Kalbos nemokedama as nezinojau ka daryti ,o ji yra lietuve todel ir kreipiausi.Man buvo geda ir labai bijojau.Kai man pasake ,kad nera jokios iseities verkiau kaip gyvenime nebuvau verkus.Sekancia diena as papasakojau savo vyrui ,kad kreipiausi mokykloje del ,pagalbos (tik as pakoregavau savo naudai) ,kad jei dar karta as kreipsiuos ,atvaziuos policija ir visos kitos institucijos.Jis buvo giliai susimastes ir tai veike apie metus.Per visa ta laika kiek gyvenam buvo visko,negaliu deveti apatiniu tokiu kokius megstu as ,buvo tarpas kai ziuredavo su kokiais einu i darba,jei uztrunku kirpykloje,ar mieste nesiliaujamai skambina,jeu buna ,kad neatsiliepiu ,prasideda priekaistai,kad jau turiu kazka.Plauku spalva nepatinka ,liepia nusidazyt sviesiai,nes jam taip graziau.Alkoholi vartoja kiekviena savaitgali,buna taip ,kad pirmadieni nesugeba iseit i darba.Nuolatos kartoja cia mano namai,cia mano masinos,cia mano lova ir t.t. o kai paklausiu ar as turiu ka nors ,atsakymas buna tu ubage nei vieno cento nesi uzdirbus.Nors visa laika kiek kartu gyvename(8 metai,4 metai is ju santuokoje) dirbu,tik atvykus svetur nedirbau puse metu.Siai dienai situacija kartojasi,vel turiu vaziuoti su tech.netvarkingu auto. ,varoma is namu. Esu viena ,svetimoje salyje,pastoviu pajamu neturiu,nes mokausi kalba ir dirbu tik kelias dienas per menesi,gryzt atgal kyla kausimas del sunaus mokslu.Ketvirtadieniui turiu susitikima su psichologu,kalbos dar nemoku ,kad galeciau deramai paaiskinti kokia situacija,tikiuosi supras .Baisu labai.