• Visos temos
  • Kaip padėti nuo smurto artimoje aplinkoje kenčiančiam žmogui?

Sveikos. Žinau situaciją kur šeimoje yra smarkiai smuratujama, tačiau auka nei pati nesikreipia pagalbos nei leidžia aplinkiniams ją suteikti. Bandant pasikalbėti neigia tai kas akivaizdu, smurto metu iškveitus policiją meluoja teigia, kad griuvo ir susižalojo pati ir t.t.

• Ieva ir Agne atsakė į šį pranešimą.

Meme Tikrai labai sudėtinga situacija, bet manau labai svarbu, kad Tau rūpi ir keli klausimą. Gal padėtų kažkaip vis "pakišti" tai moteriai aktualios informacijos? Nežinau, pavyzdžiui, yra tas komiksas Birutė Bebaimė, arba internetinis puslapis visureikalas.lt - kad pati savo laiku pasiskaitytų, gal tuomet pati galiausiai pradės atpažinti savo situaciją ir susivoks?

Meme
      Ji turi baimiu, dėl aplinkos smerkimo, finansinės padėties, gyvenamosios vietos. Bandyt siulyt sprendimus kartu, ieškoti išeičių. Ir kelti jos savivertę.

Siūlyčiau megzti ryšį, draugystę, kad ji suprastų, jog yra žmogus, kuriuo galima pasitikėti, t.y. jūs. Reikia kelti savivertę, nes numestos išeitys, net jeigu jomis ir pasinaudos, dar gali būti per silpna gyventi viena ir vėl sugrįš pas smurtautoją. Galit pvz pasiūlyti paskambinti į Moterų liniją, nes ir pati ten dažnai skambinat, kai sunku (net jei ir neskambinat). Man skambučiai ten labai padėjo išsigryninti viduje, jog čia tikrai smurtas, čia ne šiaip nesutarimai. Daug kartų skambinau, rašiau. Mane gal įkvėpė moterų istorijos jų puslapyje tai padaryti.

11 dienų later

Sunkiausia yra suvokti ir pripažinti, nes kai ateina suvokimas, kad ilgą laiką gyvenai smurte būna baisus lūžis, baisus iki depresijos, bet tada prasideda "minčių valymas" ir gijimas. Gali būti sunku, jei vengia pripažinimo...

• Ema555 atsakė į šį pranešimą.
          9 mėnesiai later

Politikų apklausa. Ar Lietuva turėtų ratifikuoti Stambulo konvencija, kuri įpareigoja valstybę vykdyti nuoseklią smurto prieš moteris prevenciją, pagalbą nukentėjusios, griežtinti bausmes smurtautojams. Dauguma yra prieš, nes bažnyčia ir konservatyvūs judėjimai, skleisdami melagingą informaciją. Stambulo konvencijos tektą galite rasti internete. Nuoroda nuomonės išreiškimui. https://polltix.co/v/pOWroan

Roberta
            Man dabar tokia depresija ir yra
            kai suvoki, kad visą laiką melavai sau
            akla buvau, naivi

Ema555 praeis, tikrai praeis...🙂 Duok sau laiko, tiek kiek reikės...

Rašyti atsakymą...