Sveikos, mielosios,

Jau beveik du metus kenčiu vyro patyčias, psichologinį ir fizinį smurtą ir visa tai jis daro prie 1.5 mėn. vaiko. Šiuo metu esu nuo jo atsiskyrusi, norime pradėti skyrybų procesą, tačiau pats sakė, kad stengsis mus sunaikinti, tad ieškau geros teisinės apsaugos.

Ar galėtumėte rekomenduoti gerą advokatę/advokatą Vilniuje?

Ačiū.

• Roberta atsakė į šį pranešimą.

O ar turi kaip įrodyti fizinį smurtą? Ar buvo kviesta policija, turi nuotraukas mėlynių, gal buvai pas teismo medicinos ekspertus?
    Tai jeigu šitie atsakymai taip, tau priklauso nemokama teisinė pagalba. Ir nebūtinas brangus geras advokatas. Čia tu esi nukentėjus, ne atvirkščiai. Ir tokiais atvejais išskiria dėl vieno iš sutuoktinių kaltės. Neskiria laiko susitaikymui.
    Bet jei jokių įrodymų neturi, o dar jei yra paskola, tada bus sunkiau. Ir tada turi rasti gerą ir patikimą.
    Bet kuriuo atveju laikykis. Labai džiaugiuosi, kad ryžaisi šiam žingsniui.

Agne buvo kviesta policija, byla nutraukta dėl įrodymų nepakankamumo, nes tėvai įkalbėjo neiti abdukcijos. Po to buvo dar smurtas, nuotraukas turiu.
      Taip yra paskola, būstas priklauso jam, nes pirktas iki santuokos. Pati NT savo vardu neturiu neturiu.

Nežinau kur kreiptis ar nuo ko pradėti.

Alicija o ar turi oficialias pajamas? Ir kazkokia gyvenamaja vietą, kuri yra visai tinkama vaikui, vėliau bus patogi del darželio? Nes tada nekils ta situacija, kad atimt vaiką iš tavęs, nes tu nieko neturi ir negali rūpintis.
        Beje, į darželį gal net galėtum užrasyt dabar. Lyg tu ruošies įsitvirtint ten, kur esi, galvoji apie ateitį vaiko, kad jam butu gerai.
        Į NT manau nelabai pavyks pretenduoti, jei jis iki santuokos, nebent įrodytum, kad remontui buvo naudotas pvz. Tavo močiutes palikimas. Bet čekių reiks ir t.t.
        Psichologinį smurtą sunku įrodyt, bet keletą atvejų susirašyk.
        Visus policijos kvietimus uzsirašyk datas, nesvarbu, kad baigėsi nesėkmingai.
        Nuotraukas.
        Akcentuok, kad nevedat jokių bendrų reikalų, gyvenat atskirai.
        Jauties žeminama, bijai dėl savo sveikatos ir gyvybės.
        Tokia aplinka, nėra tinkama tavo augančiam vaikui. Vaikui tu nori užtikrint saugią ramią aplinką, kur jis galės vystytis, augti laimingas ir bus saugus.
        Alimentų skaičiuoklė yra, pažiūrėk, kiek maždaug gausi, dažniausiai nepriteisia, kiek prašai. Lygiai tokią pačią sumą privalai skirti vaikui ir tu.
        Būtinai rink čekius, kiek išleidi ant vaiko. Net mokesčiai skaičiuojasi - vaikas maudosi. Beje suma labai didės vaikui augant.
        Ir bandyk su nemokamu advokatu, sutaupysi tūkstančius. Tavo situacija nėra tokia, kad niekur nieks neregistruota. Yra. O jei nepavyks, tada ir susirasi kitą gerą. Ir manau brangų.

Agne šiuo metu esu motinystės atostogose, eina antri metai, tai tokios ir pajamos. Kiek žinau, toje vietoje mes galime likti gyventi pagal uzufruktą, tačiau vėlgi visi tryse. Į darželį jau užrašiau, tačiau negavom šiais metais, bent jau pirmam etape.
          Kiek žinau, kad gauti nemokamą advokatą, turi būti labai mažos pajamos ar kažkas tokio. Na, bandysiu ieškot...

Alicija
            Pagal uzufruktą gali likti vyro namuose? Jūs pasirašę? Ar tuose, kur dabar gyveni? Aš supratau, kad tu dabar ne su juo. Ir jei skiriantis, man kažkodėl atrodo, kad jis nebesirašys jokių uzufruktų su tavimi. Jam tai nebus naudinga. Pabandyk ryt darbo laiku paskambint į kokį krizių centrą, ten gausi tikslesnę info dėl teisinės pagalbos. Netikiu, kad tau ji nepriklauso. Bent man sakė, kad kreiptis, kad priklauso ir net nepasidomėjo niekas pajamomis, tai tikriausiai tai neturi įtakos. Deja, tada buvau tiek išsigandus, kad nulėkiau ieškot mokamo, atseit geresnio. O juk tereikėjo minimaliai surašyt faktus, net įrodinėt nebuvo ką, viskas buvo aišku. Sumokėjau 7000 lt tada, daug advokato darbų man teko padaryt pačiai. Bet tik po kelių metų susivokiau kas įvyko ir kidk klaidų pridariau per nežinojimą.

Aš konsultavausi Teisės klinikoje, važiavau į Moterų informacijos centrą (pagal gyv. vietą Vilniaus rajone), ten irgi mane konsultavo, abi institucijos vertino, peržiūrinėjo skyrybų sutartį, kad ji man būtų palanki. Kreipiausi konsultacijos dėl vaiko interesų apsaugos į Vaiko teisių skyrių, buvau ir aš, ir vyras iškviesti ten "ant kilimėlio", nes aš buvau išsikėlusi pas tėvus, o vyras iš pykčio nieko nemokėjo vaikams išlaikyti, nors tuomet ir nebuvome dar išsiskyrę. Tai su juo labai griežtai buvo pakalbėta, net pagrasino, jog perduos tuoj bylą policijai ir tegul jie tvarkosi. Vyras pasidarė sukalbamesnis po to karto, nes buvo išviešintas psichologinis smurtas. Siūlau kreiptis pradžiai irgi į Teisės kliniką ar į spec. informacijos centrą moterims pagal gyv. vietą. Linkiu sėkmės!

10 dienų later
              • Redaguota

Alicija Patarimas - viską filmuok, fotografuok, įrašinėk. Įrašyti pokalbį telefonu teisiškai leidžiama, kai tau skambina, ne kai tu jam. Viešose vietose gali įrašinėti be apribojimų. https://www.slapukas.lt/slaptos-kameros

Tik žiūrėk, kad jis nepamatytų.

9 mėnesiai later

Sveiki. Ar dar yra nemokamų advokatų Vilniuje? Pirmą kartą, kai skyriausi viską dariau pati, t.y. visus dokumentus rengiau pati, o dabar jis nepasirašys niekam jei vaikai neliks jam, tai vadinasi turiu kelt skyrybų bylą vieno iš sutuoktinių prašymu.

13 dienų later

Agata37 Teisės klinika konsultuoja nemokamai, tik neatstovauja teisme. Advokatą gali skirti valstybė, jeigu sunki finansinė padėtis. Šiaip pasidomėk, gal Teisės klinika dabar padeda ir su atstovavimu už palankesnę kainą.

Rašyti atsakymą...