Konkretaus visiškai nieko, dėl ko būtų galima kažkur kreiptis. Tik baimę įvaro.

Jei baimę įvaro jau yra šis tas...Čia tik reikia gero teisininko pagalbos, o jam psichologo arba psichiatro....

Roberta
      Taip reikia, bet tai taip netiesiogiai daroma, kad nieko neįrodyčiau.teoriškai ramu, nieko jis net nesako man.

Kilo dar tokia mintis, į ką atkreipčiau dėmesį draugystės pradžioje. Kaip vyras reaguoja ir elgiasi stresinėse situacijose. Ypač kai jau ir taip yra pavargęs ir dar kažkas nutinka. Idealu išvažioti kartu į kelionę. Ir stebėti atidžiai.

• Bela mėgsta šį pranešimą.

Agne superine mintis, jei tokia informacija butu platinama per dienynus ar kudikio kraiteli...
        Arba poliklinikose / ligoninese / priimamajame. Plakatas didelem raidem. Butent tokioj vietoj informacija pasieke mane gyvenant uk.

Apie smurtautojo savybes... 1. Pastebėjau, kad pas tokio tipo vyrus yra atvira arba užslėpta stipri panieka moterims. Tą panieką galima jausti (neseniai pradėjus bendrauti su tokiu vyru) kai jis kalba apie kaimynę, buvusią merginą, motiną...ar socialinių tinklų žvaigždę. Panieka koncentruojasi ties seksualiai "nederamu" elgesiu - "trumpa" suknele, "koketišku" elgesiu, "įtartinu" bendravimu su kolegomis vyrais ir pan. Tokio tipo vyrai tą "nederamą" elgesį super padidina. Ta prasme, jei TU matai merginą su gal kiek per trumpa suknele, tai JIS mato kekšę. Pastebėjau, kad seksas ir neištikimybė YPAČ sureikšminama, tiesiog paranojiškai. 2. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į per didelį domėjimąsi santykių pradžioje apie tą ką veiki kiekvieną minutę, kada valgai, pro kur, kada važiuoji į darbą, kiek užtrunki kelyje ir pan. (Pripažinkim dauguma sveikų vyrų pažinties pradžioje po savaitės jau neprisimena kokiam skyriui ir kokiose pareigose dirbate, o "ypatingieji" prisimena su kuo ir kokiam kabinete sėdite) Vėlesniame etape jis pradės klausinėti pvz " kodėl dabar valgai po 12.15 val, jei paprastai valgydavai 12.00 val ? Gal su kuo buvai susitikusi per tą 15 min. kai paprastai skirdavai valgymui? (juokinga, bet smurtautojo vaizduotėje piešiama, kad per tą 15 min. spėjai su kuo nors sugulti) 3. Jei viduj vis krebžda jausmas, kad šituose santykiuose kažkas "ne taip", greičiausiai ir yra ne taip blogąja prasme. Blogumas tame, kad pastabumą užgožia "dugeliai pilve" ir atsimerkiame, kai jau "stovim" liūne iš kurio reik kapanotis.

• Ieva mėgsta šį pranešimą.

Saja net šiurpai nuėjo per kūną, kaip pažįstamai viskas skamba... Kiekvienas punktas. Seniai jau viskas buvo ir ačiū dievui pabėgau iš tų santykių, bet iki šiol labai giliai veikia emociškai. Labai puikiai sudėliojai, aprašei savybes ir požymius, ačiū. Jeigu būčiau perskaičiusi šį įrašą, kai dar buvau tuose baisiuose santykiuose, galbūt žymiai greičiau būčiau susivokus, kad tai kas vyksta nėra ok ir tai yra smurtas.

• Saja atsakė į šį pranešimą.

Bela
          Tik nežinau kaip tokios mintys galėtų būti įgyvendintos. Manau šio forumo įkūrėjai jau yra sudėję daug pastangų ir darbo. Ir neaišku, ar įmanoma padaryti dar daugiau

• Ugne atsakė į šį pranešimą.

Ieva Galbūt...galbūt ir ne. Pastebėjau, kad teisingai psichologai sako jog kiekviena iš mūsų turim sulaukti savo lūžio taško. Mums visoms būdingos tos pačios savybės...o viena iš jų neigimas "aš negaliu būti auka, aš galbūt kaip jis sako durnė, bet ne auka". Kai sau pripažįsti jog esi auka, atsiranda jėgų iš to vaduotis. Džiaugiuosi už visas išėjusias iš nuodingų santykių, ir už save tame tarpe. Jau greit švęsiu išėjimo metines ir sau kasdien patinku vis labiau...esu daug geresnis ir išmintingesnis žmogus.

Bela
            Agne
            Ačiū už jūsų mintis ir puikias idėjas. Būtinai ateityje bandysime įtraukti tokias veiklas į naujus projektus ir dirbsime ties tuo toliau ir plačiau.

• Bela ir Agne mėgsta šį pranešimą.
            • Agne atsakė į šį pranešimą.

Saja taip, teisingai rašai, bet iš kitos pusės - visi atvejai individualūs. Mano atveju aš visiškai nesuvokiau, kad esu auka tuo metu ir man tokių įrašų paskaitymas būtų gal akis atvėręs, kad taip yra. Kad tai buvo smurtas aš apskritai susivokiau ir sužinojau iš įvairios gautos ir perskaitytos informacijos, tik po beveik 10 metų... Nes man tai kaip tik atvirkščiai galima sakyti nutiko - manyje tuo metu (turbūt vat kai jau atėjo tas savas lūžio taškas) tiesiog iš kažkur atsirado nežmoniška stiprybė ir suvokimas, todėl, kad suvokiau kad aš NESU nieko verta dūra kekšė (kaip jis kasdien kalė į galvą), ir kad trumpam atsitraukusi nuo jo jaučiausi geriau ir jo nepasiilgau ir galėjau laisviau kvėpuoti... Ir tada tiesiog turbūt pasąmoningai kažkaip tokia jėga įsijungė ir sprendimas buvo priimtas, ir niekas nebegalėjo pajudinti to mano apsisprendimo. Aišku, tuomet dar sekė pats baisiausias pusmetis mano gyvenime, nes kai jis susivokė, kad aš tikrai bandau su juo skirtis (nebuvome susituokę, bet gyvenome kartu porą metų), tai smurtas dar labiau sustiprėjo, jis užtikrino, kad dar gerą pusmetį teko gyventi kartu, su jo paūmėjusiais "šėliojimais", kol galų gale man pavyko nuo viso šito košmaro tikraja to žodžio prasme - pabėgti... Labai tave sveikinu ir nuoširdžiai džiaugiuosi, kad jau po vienų metų sugebi apie tai kalbėti, rašyti, tartis su psichologais - tai yra nuostabu ir tai reiškia, kad tavo gijimo kelionė prasidėjo laiku ir bus daug sėkmingesnė, nes nebuvo nukelta 10 metų į priekį. Linkiu didžiausios stiprybės ir sėkmės!

Ugne
              Gal Jums reikalinga kažkokia pagalba šiuo klausimu, jei būtų įmanoma labai norėčiau prisidėti prie šio reikalo. Net jeigu ne dabar, galbūt ateityje.

• Ugne atsakė į šį pranešimą.

Ieva
                Kaip panašu į mane.
                Tiesiog tas pats.
                Ir dabar dar viską prisiminus užeina kažkokia gėda. Dėl savęs pačios, kad buvau tokia, kad leidau save taip kankint, kad tikėjausi, kad aš didvyrė jį išgelbėsiu nuo jo paties🙂

Agne Labai dėkui - būtų gerai, jeigu galėtumėte parašyti man emailą, el.pašto adresas čia: https://hrmi.lt/komanda/

Čia labai taiklus pastebėjimas. Dar jei greitai neatrašai sms, žmogus puola į panika ir telefonas netyla nuo paranojiškų žinučių. O taip, jie tai turi 😃

• Saja mėgsta šį pranešimą.

"Pastebėjau, kad pas tokio tipo vyrus yra atvira arba užslėpta stipri panieka moterims. Tą panieką galima jausti (neseniai pradėjus bendrauti su tokiu vyru) kai jis kalba apie kaimynę, buvusią merginą, motiną...ar socialinių tinklų žvaigždę. Panieka koncentruojasi ties seksualiai "nederamu" elgesiu - "trumpa" suknele, "koketišku" elgesiu,.." . -> Taip yra dėl siekimo dominuoti. Gudrios moterys subtiliai pasinaudojusios savo seksualumu puikiai naudojasi vyrais, tai daro juos pažeidžiamus, todėl tokie Alfa patinėliai tą jaučia ir labai to nemėgsta. O jei dar graži ir protinga ir daugiau pasiekus, tai jau žiūrėk "kalė karjeristė" arba čia viskas per lovą, kaip kitaip....

Roberta

Roberta Manau, kas smurtaujančio vyro siekis yra ne dominuoti, o turėti auką, kurią galima valdyti ir kontroliuoti. Kiek man teko pastebėt (iš savos ir svetimos patirties) jie nesiekia dominuoti nei prieš kitus vyrus kaip alfa patinai ar prieš "gudrias moteris". Jie su jais bendrauja gan lygiateisiškai, pajuokaudami...su "gudriomis" moterimis net paflirtuodami. Daugelis mūsų rašo apie tai, kad aplinkiniai juos laiko idealiais vyrais... Tačiau "gudrios moterys" jų pažeidžiamais nedaro, nes jos jiems neįdomios, nes netinkamos kaip aukos. O jiems reikia aukos. Jų kalbos, kad "gudri moteris" yra kalė yra ne todėl, kad "gudrios" jiems nepasiekiamos, o dėl to, kad jo auka klausytų ir žinotų jo pažiūrį į "gudrias" ir nesumąstytų tapti "gudria". Jie aiškiai parodo, kad "gudrios" nemylės... O auka meilės nori...tos tokios kur pirmom dienom jis demonstravo. Ir prasideda aukos įrodinėjimas, kad ji ne tokia...o pavydo priepuoliai, priekaištai kasdien vis intensyvėja. Daugelis moterų rašo kaip stengėsi savo vyrams įtikti, nepykdyti be reikalo, tačiau smurtavimas (emocinis ar kt.) nesibaigė net ant pirštų galų vaikštant. Man atrodė, kad galiu būti vyrui po"padu", bet nesitikėjau, kad jis prispaus "pilna koja" ir dar priekaištaus, kad jo patarimų ir prašymų visai neklausau.

• Redaguota

Tai ir yra dominavimo siekimas. Jie taip "užtagina" savo ego. Su gudria moterim alfa patinu nebūsi. Prieš gudrią moterį jie nuolankūs, bet slapčia niekina ir laiko pyktį. Tik su "nuolankiaja" , tik žemindami ją, jie pasijaučia kažko verti, tikri vyrai, kurie valdo ir dominuoja. PRIEŠ "GUDRIĄ" MOTERĮ REIKIA NUOLAT ĮRODINĖTI SAVO VERTĘ, TAI VERČIA JUOS PASIJUSTI MENKESNIAIS. O "NUOLANKI" MOTERIS, KURI PASIDUODA MANIPULIACIJOMS PATI PRIVERSTA ĮRODINĖTI SAVO VERTĘ, IŠ BAIMĖS PRARSTI "MYLIMĄJĮ", FINANCINĮ SAUGUMĄ AR BLOGIAUSIU ATVEJU, IŠ BAIMĖS, KAD NEGAUTŲ Į KAILĮ.
                      Šiaip, kai pagalvoji, ant kiek jie viduje patys jaučiasi nesaugūs, jei tik taip moka save realizuoti santykiuose? Tai yra ypač žemos savivertės žmonės. Moterys sugeba atsitiesti ir susikurti normalų gyvenimą, o jie iki grabo lentos giliai viduje jausis nevykeliai. Geriausias nuskriaustų moterų kerštas būtent ir yra tas, kad juos palieka ir sugeba gyventi be jų ir būti laimingos 🙂
                      Nebijok, jie giliai viduje taip pat bijo likti vieniši, kaip ir kiekvienas iš mūsų, todėl ir persekioja aukas, manipuliuoja jomis, grasina ir .t.t. Deja, jų neišgelbėsi, asmenybės nepakeisti.

• Saja mėgsta šį pranešimą.
                      3 mėnesiai later
                      5 dienos later
                      Rašyti atsakymą...